• Home
  • De basis van ADOBE Illustrator

De basis van ADOBE Illustrator

Interface

De werkruimte of interface

U kunt documenten en bestanden maken en bewerken met verschillende elementen, zoals deelvensters, balken en vensters. Elke schikking van deze elementen wordt een werkruimte genoemd. (De werkruimten van de verschillende toepassingen in Creative Cloud zien er ongeveer hetzelfde uit, zodat u gemakkelijk kunt schakelen tussen de toepassingen.) Het is ook mogelijk Illustrator aan te passen aan uw manier van werken door een vooraf ingestelde werkruimte te selecteren of een nieuwe werkruimte te maken.

Als u Illustrator start, wordt het beginscherm weergegeven. In dit scherm vindt u de volgende inhoud:

  • Een groot aantal zelfstudies om snel het concept, de workflow en tips en trucs onder de knie te krijgen
  • Populaire voorinstellingen, zodat u snel nieuwe documenten kunt maken
  • Recente documenten
  • Nieuwe functies in Illustrator

Tekengebieden

Adobe Illustrator geeft ons de mogelijkheid om verschillende tekengebieden te gebruiken. We kunnen hier ook buiten ons tekengebied werken. Tekengebieden helpen u het ontwerpproces te stroomlijnen met een gebied waarin u ontwerpen voor verschillende apparaten en schermen kunt maken. Tekengebieden zijn de gebieden die afdrukbare of exporteerbare illustraties kunnen bevatten. Bij het maken van tekengebieden kunt u uit een groot aantal vooraf ingestelde formaten kiezen of zelf een aangepast formaat voor uw tekengebied instellen.

U kunt 1 tot 1000 tekengebieden per document hebben, afhankelijk van de grootte van de tekengebieden. U kunt het aantal tekengebieden voor een document opgeven wanneer u het voor het eerst maakt, en u kunt tekengebieden op elk gewenst moment toevoegen en verwijderen terwijl u werkt in een document. U kunt tekengebieden maken van verschillende formaten, deze groter of kleiner maken met de tool Tekengebied en ze op een willekeurige plek op het scherm plaatsen (ze kunnen elkaar zelfs overlappen). Illustrator biedt ook opties voor het instellen van de oriëntatie, opnieuw ordenen en rangschikken van tekengebieden via het deelvenster Tekengebieden, het deelvenster Eigenschappen en het regelpaneel (wanneer de tool Tekengebied is geselecteerd). U kunt aangepaste namen instellen voor een tekengebied. U kunt ook aanknopingspunten instellen voor tekengebieden in Illustrator.