• Home
  • De basis van ADOBE Illustrator

De basis van ADOBE Illustrator

Gereedschapspalet / toolbox

Gereedschapspalet

Sommige tools in de toolset zijn bedoeld voor het selecteren, bewerken en maken van pagina-elementen. Andere tools zijn voor het kiezen van tekst, vormen, lijnen en verlopen. U kunt de layout van de toolset wijzigen zodat deze aansluit op de door u gewenste layout van vensters en deelvensters. De toolset wordt standaard weergegeven als een verticale kolom met tools. U kunt de toolset ook als twee verticale kolommen of één horizontale rij instellen. U kunt echter niet de positie van de afzonderlijke tools in de toolset wijzigen. Sleep de bovenrand van de toolset als u de toolset wilt verplaatsen.

U selecteert een tool door erop te klikken. De toolset bevat ook diverse verborgen tools die verwant zijn aan de zichtbare tools. Verborgen tools zijn te herkennen aan een pijltje rechts van de toolspictogrammen. U selecteert een verborgen tools door op de actieve tool in de toolset te klikken en de muis ingedrukt te houden. Selecteer vervolgens de gewenste tool.

De naam van de tool en de sneltoets worden weergegeven wanneer u de aanwijzer boven de tool houdt. Deze tekst wordt een tooltip genoemd. U kunt knopinfo uitschakelen door Geen te kiezen in het menu Knopinfo in de interfacevoorkeuren.

Optiebalk

Onder de menubalk vinden we de regelpalet. In deze balk stellen we de opties in voor de tool die is geselecteerd in de Toolbox, hierdoor wijzigen deze instellingen en knoppen voortdurend. We maken ons gereedschap iets specifieker, fijner of zachter.